HIERONTA JA LIHASHUOLTO

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronnalla pyritään maksimoimaan urheilijan suorituskyky. Poistetaan lihaskireyksiä, laajennetaan liikkumisratoja tai vaikkapa nopeutetaan urheiluvammasta toipumista. Hoitotoimenpiteet suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa harjoituskauteen sopiviksi. 

KLASSINEN HIERONTA

Klassinen hieronta on hoitomuoto, jolla rentoutetaan lihaksia ja poistetaan erilaisia kiputiloja. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta. Klassinen hieronta sopii esimeriksi jännityspäänsäryn hoitamiseen. 

KUIVAUKUPPAUS

Kuivakuppausta käytetään lihashuollon osana lieventämään lihaskireyksiä, poistamaan kuona-aineita ja vähentämään turvotusta. Imukuppien teho perustuu kupin ja ihon välille muodostuvaan alipaineeseen. Alipaineen vaikutus näkyy iholla heti ihon punoituksena ja mahdollisina verenpurkaumina. Hoidon jälkeen verenpurkaumat ja ihon punoittaminen voivat kestää muutamia päiviä. 

FASCIAKÄSITTELY

Fascia- eli lihaskalvokäsittelyssä hoidetaan kehossa olevia lihaskalvoja joko manuaalisesti tai erityisesti kalvokäsittelyyn tarkoitetulla raudalla. Mikäli kalvot ovat tiukat, lihas ei pääse toimimaan tehokkaasti. Erinomainen hoitokeino voimantuoton lisäämiseen ja liikerajoitusten vähentämiseen. 

KINESIO- JA URHEILUTEIPPAUS

Kinesioteippauksen avulla pystytään poistamaan tehokkaasti kiputiloja, parantamaan nivelten liikkuvuutta, ohjaamaan lihasten ja nivelten liikeratoja sekä nopeuttamaan vammautuneen kudoksen paranemista. 

PURENTALIHASKÄSITTELY

Poistaa jännitystiloja purentalihaksista ja hoitaa leukanivelen toimintahäiriöistä aiheutuvia kipu- ja toimintahäiriöitä. Purentahoito on myös tehokas hoitokeino helpottamaan päänsärkyä ja migreeniä. Hoidettavia alueita ovat erityisesti kasvot, rintakehä, niska, kaula, purentalihakset, leukanivel ja kieli.