OSTEOPATIA

Osteopatia

Osteopatia on hellävarainen ja tehokas manuaalinen hoitomuoto erilaisiin kehon kiputiloihin, jännityksiin ja toiminnallisiin oireisiin. Apua voi saada esimerkiksi selkäkipuihin, päänsärkyyn, stressiin, toiminnallisiin vatsavaivoihin, nivelkipuihin ja liikerajoituksiin, raskausajan vaivoihin. Osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on käynyt nelivuotisen koulutuksen. 

Osteopatiassa ihmiskeho nähdään kokonaisuutena, jossa kaikki järjestelmät ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Osteopaatin tehtävä on selvittää syy kivun tai toimintahäiriön taustalla, joka estää kehon tasapainoista toimintaa. Ensimmäinen hoitokäynti alkaa aina haastattelulla, jonka tarkoitus on saada kokonaiskuva asiakkaan tilanteesta ja myös poissulkea lääkärin jatkotutkimusten tarve.

Osteopaatilla on käytössä monipuolisesti erilaisia hoitotekniikoita, joilla voidaan käsitellä kehon pehmytkudoksia, sidekudoksia tai niveliä. Osteopaattiset tekniikat ovat turvallisia ja lempeitä ja sopivat kaiken ikäisille asiakkaille. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan omat toiveet ja terveyshistoria huomoiden. Osteopaatti saattaa antaa myös harjoitteita, joilla asiakas voi itse edistää omaa terveyttään ja ylläpitää saavutettuja hoitotuloksia.

Usein helpotusta kipuun voi huomata jo ensimmäisen hoidon jälkeen, vaikka 2-5 hoitokerran sarja on monesti suositeltavaa. Vuosia kestäneet kiputilat vaativat yleensä pidempiaikaisen hoitosuhteen. Osteopatiassa voi ja kannattaa käydä myös ennaltaehkäisevästi.

Osteopaattimme Heidi on äitiysvapaalla 17.6.24 alkaen.

Ilmoittelemme sosiaalisessa mediassa sekä nettisivuillamme kun
aikoja osteopatiaan on jälleen saatavilla.